Nieuwsoverzicht

Welkom op onze praktijksite (14-03-2009
U vindt hier alle informatie over onze praktijk: wie wij zijn en wat we doen, de openingstijden van ...
Lees verder »
NVWA controleert ook kippenvlees op fipronil (08-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekijkt of er ook in kippenvlees fipronil zit. Alleen bedrijven die zowel leghennen als vleeskippen houden, worden daarvoor gecontroleerd. Dat meldde een woordvoerder van de NVWA.
Lees verder »
'Terugroepen eierproducten onnodig' (07-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Voedingsmiddelen waar eieren in zitten die besmet zijn met de giftige stof fipronil, zoals bijvoorbeeld mayonaise of cake, zijn veilig om te eten. Dat zegt Marian Geluk van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) op basis van onderzoek door de sector.
Lees verder »
Glutenvrije producten vaak ongezonder dan het origineel (04-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De glutenvrije varianten van veel producten blijken niet alleen duurder, maar meestal ook een stuk ongezonder dan de normale variant. Dat concludeert de Consumentenbond.
Lees verder »
NVWA breidt lijst met eicodes uit (02-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De NVWA heeft de lijst met eicodes uitgebreid: er zijn 17 codes bijgekomen. Eieren met deze codes hebben mogelijk een fipronilgehalte dat hoger is dan de dagelijks toelaatbare hoeveelheid bij langdurige consumptie door kinderen. Ouders van kinderen wordt aangeraden om hun kind uit voorzorg voorlopig geen eieren met deze eicodes te laten eten.
Lees verder »
NVWA waarschuwt: eet eieren met specifieke eicode niet op (01-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten om eieren met de code X-NL-40155XX* niet te eten. Het gehalte van de schadelijke stof fipronil is daarin zo hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid.
Lees verder »
9 van de 10 Nederlanders eten dagelijks tussendoortjes (27-07-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Ruim negen op de tien Nederlanders eten dagelijks iets tussen de maaltijden door. Omdat ze trek hebben, of simpelweg uit gewoonte. Vooral jongeren kiezen ongezonde tussendoortjes, zo blijkt uit een marktonderzoek van Multiscope onder 685 repondenten.
Lees verder »
Langer leven dankzij koffie? (12-07-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
"Koffie drinken vergroot de kans op een lang leven”, zo kopte de Volkskrant deze week. Eén kop koffie levert al gezondheidswinst op. En bij drie koppen is de winst optimaal. De krant baseert zich op 2 grote onderzoeken gepubliceerd in het vakblad Annals of Internal Medicine. Moeten theedrinkers nu ook aan de koffie? Astrid Postma-Smeets, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum, legt uit.
Lees verder »
1.894 zelfdodingen in 2016 (28-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
In 2016 maakten 1.894 mensen een einde aan hun leven. Dit zijn gemiddeld 5,2 zelfdodingen per dag, zo meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Lees verder »
Gezond eten bij chronische ziekte helpt (19-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Gezond eten kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van chronische ziekten. De grootste winst is te halen bij hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Gezond eten ondersteunt niet alleen de behandeling, maar het is goed voor de algehele gezondheid van de patiënt. Er zou daarom meer aandacht voor voeding moeten zijn bij artsen en verpleegkundigen. Dit concluderen onderzoekers van de Universiteit van Wageningen en de Universiteit van Groningen.
Lees verder »
Uurtje sportschool verlaagt kans op metabool syndroom (14-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15650
Minder dan een uur krachttraining per week verlaagt de kans op metabool syndroom, een verzamelnaam voor symptomen als overgewicht, hoge bloedruk en verhoogde bloedsuiker. Dit blijkt uit onderzoek van een internationaal team van onderzoekers onder leiding van Esmée Bakker van het Radboudumc.
Lees verder »
Genen voor slapeloosheid gevonden (13-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
Ben je een slechte slaper? Misschien zit het in je genen. Een internationaal team van wetenschappers heeft namelijk voor het eerst zeven risicogenen gevonden voor slapeloosheid.
Lees verder »
Mindfulness kan mogelijk helpen om slechte eetgewoontes te doorbreken (07-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
Twee op de vijf Nederlanders wil iets aan hun eetpatroon veranderen. Maar tegelijkertijd vindt ook twee op de vijf mensen het moeilijk om eetgewoontes te doorbreken. Onderzoeker Lieneke Janssen bekeek of een mindfulnesstraining aangrijpt op slechte eetgewoontes. Mindful eten blijkt effect te hebben op beloningsprocessen in het brein.
Lees verder »
'Werkgever leert niet van burn-out' (23-05-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
Wanneer een werknemer van de trap valt, wordt de trap veiliger gemaakt. Maar wanneer een werknemer terugkeert na een burn-out, wordt vaak niets gedaan om een nieuwe burn-out te voorkomen. En dat is vreemd. Want een burn-out is ook een bedrijfsongeval, vindt 65 procent van de werknemers die zelf een burn-out heeft gehad. Dit blijkt uit onderzoek Kantar Public (voorheen TNS NIPO).
Lees verder »
Onderzoekers pleiten voor verplichten fietshelm bij e-bikes (18-05-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15650
Gebruikers van een e-bike zijn na een ongeval vaak zwaarder gewond dan gewone fietsers. Dit blijkt uit een onderzoek door Groningse artsen uitgevoerd onder 475 slachtoffers van een fietsongeval op de eerste hulp van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zij pleiten dan ook voor rijlessen en het verplichten van de fietshelm bij e-bikes.
Lees verder »
'Het risico op dementie kan je zelf verlagen' (17-05-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
Voornamelijk vijftigers en zestigers kunnen de kans dat zij gaan dementeren halveren door gezonder te leven. Dat blijkt uit een 'dementie-voorspellend' rekenmodel.
Lees verder »
Werkingsmechanisme achter EMDR-therapie opgehelderd (10-05-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
Oogbewegingen maken onderdrukt een hersengebied dat herinneringen opslaat. En daardoor kan therapie op basis van oogbewegingen (EMDR) helpen om stressvolle gebeurtenissen te vergeten. Dat ontdekte onderzoeker Linda de Voogd van het Radboudumc.
Lees verder »
Glutenvrij dieet kan slecht zijn voor gezondheid (05-05-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Een glutenvrij dieet volgen zonder medische indicatie kan slecht zijn voor je gezondheid. Dat melden diverse media op basis van een onderzoek dat is gepubliceerd in The British Medical Journal. De uitkomsten van het onderzoek sluiten aan bij de adviezen van het Voedingscentrum; eet voldoende volkoren producten en volg alleen een glutenvrij dieet als de diagnose coeliakie is gesteld.
Lees verder »
43 procent jongeren heeft psychische klachten (28-04-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
43 procent van de Nederlandse jongeren ervaart psychische klachten. Dat blijkt uit een onderzoek van MIND en NPO 3FM, uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom.
Lees verder »
Witte bloedcellen belangrijk voor jojo-effect na afvallen (03-04-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Vetweefsel in het eigen lichaam draagt sterk bij aan de kans om opnieuw aan te komen na een afvalpoging. Cellen van het afweersysteem, de witte bloedcellen, spelen daarbij een belangrijke rol. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.
Lees verder »
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8