Nieuwsoverzicht

Welkom op onze praktijksite (14-03-2009
U vindt hier alle informatie over onze praktijk: wie wij zijn en wat we doen, de openingstijden van ...
Lees verder »
Klanten voedselbank eten ongezonder dan gemiddelde Nederlander (04-10-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Ondanks de hulp van de voedselbank, eten mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank ongezonder dan de gemiddelde Nederlander. Ze krijgen minder groente, fruit, vis en vezels binnen, zo blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Lees verder »
Hardlopen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheid (03-10-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
Regelmatig hardlopen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Juriena de Vries van de Radboud Universiteit.
Lees verder »
Docenten geven 'Daily Mile' een 7,5 (27-09-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15650
De meeste docenten zijn (zeer) positief over The Daily Mile, oftewel een kwartiertje onder schooltijd hardlopen met hun leerlingen. Dit blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut naar de impact van het beweeginitiatief in Nederland.
Lees verder »
Nederlanders slapen vaak genoeg maar niet altijd goed (18-09-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
Nederlanders slapen over het algemeen lang genoeg, maar dat betekent niet automatisch dat we ook goed slapen. Uit grootschalig meta-onderzoek in opdracht van de Hersenstichting blijkt dat een grote groep Nederlanders, met name vrouwen, slaapproblemen heeft.
Lees verder »
Gezondheidsraad waarschuwt tegen stilzitten (22-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15650
Volwassenen moeten minstens twee keer per week aan spier- en botversterkende activiteiten doen. Kinderen zouden dat drie keer per week moeten doen. Dat zegt de Gezondheidsraad die nieuwe beweegrichtlijnen heeft opgesteld.
Lees verder »
31 procent bezorg-sushi bevat te veel bacteriĆ«n (22-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Op bijna een derde van de sushi van bezorgrestaurants zitten te veel bacteriën. Dit blijkt onderzoek van de Consumentenbond, waarbij 160 sushi-monsters werden onderzocht. De meeste van de aangetroffen bacteriën duiden op een slechte hygiëne bij de bereiding. De versheid van de bezorg-sushi is in veel gevallen wel in orde.
Lees verder »
Voedingscentrum: nog steeds veel suiker in pakjes drinken (18-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Er zit nog steeds veel suiker in pakjes sap, vruchtendrank en frisdrank voor kinderen. Dat blijkt uit een steekproef van het Voedingscentrum bij de start van het nieuwe schooljaar. Er zijn in het afgelopen jaar wel stappen gezet door fabrikanten om het suikergehalte te verlagen, maar nog altijd bevatten veel pakjes drinken van 200 milliliter zo’n 3 tot 5 suikerklontjes.
Lees verder »
NVWA controleert ook kippenvlees op fipronil (08-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekijkt of er ook in kippenvlees fipronil zit. Alleen bedrijven die zowel leghennen als vleeskippen houden, worden daarvoor gecontroleerd. Dat meldde een woordvoerder van de NVWA.
Lees verder »
'Terugroepen eierproducten onnodig' (07-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Voedingsmiddelen waar eieren in zitten die besmet zijn met de giftige stof fipronil, zoals bijvoorbeeld mayonaise of cake, zijn veilig om te eten. Dat zegt Marian Geluk van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) op basis van onderzoek door de sector.
Lees verder »
Glutenvrije producten vaak ongezonder dan het origineel (04-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De glutenvrije varianten van veel producten blijken niet alleen duurder, maar meestal ook een stuk ongezonder dan de normale variant. Dat concludeert de Consumentenbond.
Lees verder »
NVWA breidt lijst met eicodes uit (02-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De NVWA heeft de lijst met eicodes uitgebreid: er zijn 17 codes bijgekomen. Eieren met deze codes hebben mogelijk een fipronilgehalte dat hoger is dan de dagelijks toelaatbare hoeveelheid bij langdurige consumptie door kinderen. Ouders van kinderen wordt aangeraden om hun kind uit voorzorg voorlopig geen eieren met deze eicodes te laten eten.
Lees verder »
NVWA waarschuwt: eet eieren met specifieke eicode niet op (01-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten om eieren met de code X-NL-40155XX* niet te eten. Het gehalte van de schadelijke stof fipronil is daarin zo hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid.
Lees verder »
9 van de 10 Nederlanders eten dagelijks tussendoortjes (27-07-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Ruim negen op de tien Nederlanders eten dagelijks iets tussen de maaltijden door. Omdat ze trek hebben, of simpelweg uit gewoonte. Vooral jongeren kiezen ongezonde tussendoortjes, zo blijkt uit een marktonderzoek van Multiscope onder 685 repondenten.
Lees verder »
Langer leven dankzij koffie? (12-07-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
"Koffie drinken vergroot de kans op een lang leven”, zo kopte de Volkskrant deze week. Eén kop koffie levert al gezondheidswinst op. En bij drie koppen is de winst optimaal. De krant baseert zich op 2 grote onderzoeken gepubliceerd in het vakblad Annals of Internal Medicine. Moeten theedrinkers nu ook aan de koffie? Astrid Postma-Smeets, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum, legt uit.
Lees verder »
1.894 zelfdodingen in 2016 (28-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
In 2016 maakten 1.894 mensen een einde aan hun leven. Dit zijn gemiddeld 5,2 zelfdodingen per dag, zo meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Lees verder »
Gezond eten bij chronische ziekte helpt (19-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Gezond eten kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van chronische ziekten. De grootste winst is te halen bij hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Gezond eten ondersteunt niet alleen de behandeling, maar het is goed voor de algehele gezondheid van de patiënt. Er zou daarom meer aandacht voor voeding moeten zijn bij artsen en verpleegkundigen. Dit concluderen onderzoekers van de Universiteit van Wageningen en de Universiteit van Groningen.
Lees verder »
Uurtje sportschool verlaagt kans op metabool syndroom (14-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15650
Minder dan een uur krachttraining per week verlaagt de kans op metabool syndroom, een verzamelnaam voor symptomen als overgewicht, hoge bloedruk en verhoogde bloedsuiker. Dit blijkt uit onderzoek van een internationaal team van onderzoekers onder leiding van Esmée Bakker van het Radboudumc.
Lees verder »
Genen voor slapeloosheid gevonden (13-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
Ben je een slechte slaper? Misschien zit het in je genen. Een internationaal team van wetenschappers heeft namelijk voor het eerst zeven risicogenen gevonden voor slapeloosheid.
Lees verder »
Mindfulness kan mogelijk helpen om slechte eetgewoontes te doorbreken (07-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15648
Twee op de vijf Nederlanders wil iets aan hun eetpatroon veranderen. Maar tegelijkertijd vindt ook twee op de vijf mensen het moeilijk om eetgewoontes te doorbreken. Onderzoeker Lieneke Janssen bekeek of een mindfulnesstraining aangrijpt op slechte eetgewoontes. Mindful eten blijkt effect te hebben op beloningsprocessen in het brein.
Lees verder »
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8